Over ons

Zuidwestdrones

Zuidwestdrones werd opgericht als éénmanszaak op 3 april 2017. De zaakvoerder en piloot is Dominique Soete. Hij is lid van BeUAS, de Belgische federatie die de belangen van de Belgische bedrijven en instellingen die actief zijn in de onbemande luchtvaart vertegenwoordigt. Dominique is daarnaast ook lid van EUKA, de dronecluster voor Vlaanderen.

Dominique volgde in december 2016 eerst de cursus klasse 2. In januari 2017 schakelde hij over op klasse 1. Na het theoretische examen in februari 2017 en het praktijkexamen op 4 juli 2017 behaalde hij zijn attest klasse 1. Tussendoor volgde hij in mei 2017 een extra driedaagse cursus fotogrammetrie. Daarna ging hij in september 2017 voor 2 dagen naar het hoofdkwartier van Pix4D in Lausanne om een extra cursus fotogrammetrie en mapping te volgen. Na goedkeuring van zijn operationeel handboek op 17 oktober 2017 kon hij commerciële vluchten in klasse 1 uitvoeren.

In dat operationeel handboek is ook de tweede piloot, Lienert Deprez, opgenomen. Hij heeft op hetzelfde moment als Dominique zijn cursus klasse 1 gevolgd, en samen volgden ze ook de praktijklessen. Lienert heeft enkele weken na Dominique zijn praktijkexamen afgelegd, waarvoor hij dus ook geslaagd was. Lienert kan ingezet worden als piloot of als cameraman.

   

  

Eind januari - begin februari 2018 volgde Dominique een cursus thermografie om nog meer uit zijn warmtecamera te halen. Deze cursus werd gegeven door het opleidingsinstituut SBM.Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!